TYSON RECEPTEK

Próbáld ki bármelyik receptet a honlapról és járj sikerrel

 

 diszites.jpg

KirályÖntetek és krémekKirály

 

- Ezersziget salátaöntet

- Joghurtos salátaöntet

- Cézár salátaöntet

- Mézes-mustáros salátaöntet

- Magyaros szendvicskrém

- Tökmagvas túrókrém

- Zöldfűszeres sajtkrém

- Spenótos ricottás szendvicskrém

- Olivabogyós fetakrém

- Tojásos tonhalkrém

- Majonézes tonhalkrém

- Házi májkrém

- Kapros kecskesajtos cukkinikrém

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 ezer_sziget_sali_ontet.jpg

Ezersziget salátaöntet

 

Hozzávalók:

- 1 gerezd foghagyma

- 1 darab tojás sárgája

- 30 gramm Dijoni mustár

- 150 ml étolaj

- 50 ml olivaolaj

- 45 gramm kechup

- tört fekete bors

- 0,5 doboz narancs leve

- 0,5 doboz citrom leve

- 2 teáskanál Worcester szósz

- 50 gramm csemege uborka

- 50 ml (30-32%-os) habtejszín

 

 

Egy mennyeien finom Ezersziget salátaöntet recept! Bármilyen salátára használhatod! Igazi ízletes, frissítő salátaöntet, amit percek alatt elkészíthetsz!

 

 

Elkészítése:

1, A fokhagymát összezúzzuk, és még egyszer finomra aprítjuk.

2, Egy nagyobb tálban, amibe majd az egész dresszing belefér, a tojássárgát       simára keverjük a mustárral.

3, Mind a két olajat folyamatos keverés mellett, vékony sugárban                     hozzácsurgatjuk.

4, Hozzáadjuk a ketchopot, és a finomra vágott fokhagymát, majd ismét jól       összekeverjük.

5, Ezután ízesítjük a borssal, és a Tabasco-val.

6, Hozzákeverjük a citromlevet, a narancslevet, és a Worcester szószt is.

7, Kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük a csemegeuborkát is, és ezzel is                 elkeverjük.

8, Végül a zsíros tejszínnel beállítjuk a salátaöntet sűrűségét.

9, Kész is van a tökéletes Ezersziget salátaöntet!

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 joghurtos_sali_ontet.jpg

Joghurtos salátaöntet

 

Hozzávalók:

- só

- 5 gerezd petrezselyemzöld

- 4 darab mentalevél

- 400 ml görög joghurt

- 0,5 doboz citrom leve

- 50 ml olivaolaj

- tört fekete bors

- 1 gerezd fokhagyma

- 50 ml (30-32%-os) habtejszín

 

 

Egy egyszerű, és gyors joghurtos salátaöntet recept, amit bármikor elkészíthetsz! Nagyon finom, és bármilyen salátához tökéletesen passzol. Készíts mennyei salátát tartósítószer, és mesterséges anyagok nélkül! ;)

 

 

Elkészítése:

1, A petrezselymet, és a mentaleveleket finomra aprítjuk.

2, Egy tálba mérjük a joghurtos öntet összes hozzávalóját.

3, Végül alaposan összekeverjük az egészet.

4, Az elkészült joghurtos salátaöntetet bármilyen salátával tálalhatjuk!

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 cezar_sali_ontet.jpg

 Cézár salátaöntet

 

Hozzávalók:

- 150 ml étolaj

- 50 ml olivaolaj

- 1 darab tojás sárgája

- 30 gramm Dijoni mustár

- 1 gerezd foghagyma

- 12 gramm szardella filé

- 10 gramm kapribogyó

- 1 teáskanál oregánó

- 20 ml vörösbor ecet

- 20 gramm parnezán sajt

- 2 teáskanál Worcester szósz

 

 

Megtaláltad a tökéletes Caesar salátaöntet receptet! Mert néha az eredeti a legjobb, minden változtatás nélkül! ;) Persze nem csak Caesar salátára teheted! Ez a klasszikus öntet bármilyen salátával mennyeien finom lesz! ;)

 

 

Elkészítése:

1, A kapribogyót apróra vágjuk.

2, A szardella filét is finomra vágjuk.

3, A fokhagymát összezúzzuk, majd finomra aprítjuk.

4, A tojássárgát kikeverjük a mustárral.

5, Majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a két féle       olajat is.

6, Hozzákeverjük a szardellát, a kapribogyót, oregánót, és a fokhagymát is.

7, A folyékony "fűszerekkel" ízesítjük. Ezekkel is jól összekeverjük.

8, Végül hozzáreszeljük a parmezánt, és elkeverjük benne.

9, El is készült a tökéletes Caesar salátaöntet.

 

 

 

Jó étvágyaz hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 mezes-mustaros_salataontet.jpg

Mézes-mustáros salátaöntet

 

Hozzávalók:

- 4 evőkanál Dijoni mustár

- 2 evőkanál almaecet

- 3 evőkanál extra szűz olivaolaj

- 1 evőkanál reszelt gyömbér

- 2 evőkanál méz

- 1 csipet só

 

 

Mézes-mustáros salátaöntet recept, egy kis extra gyömbérrel megbolondítva!

 

 

 

Elkészítése:

1, Először meghámozzuk a gyömbért.

2, Most egy trükk következik! A reszelő tüskés felére szilikonos sütőpapírt         teszünk.

3, Így reszeljük le rajta a gyömbért.

4, Majd levesszük a papírt a reszelőről, és egyszerűen le tudjuk húzni a             papírról a lereszelt gyömbért.

5, Most összeállítjuk a salátaöntetet. Először a mustárt, reszelt gyömbért,         almaecetet, mézet, és sót keverjük simára.

6, Végül folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olívaolajat.

7, El is készült a mennyeien finom mézes-mustáros salátaöntet!

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 magyaros_szendvicskrem.jpg

 Magyaros szendvicskrém

 

Hozzávalók:

- 2 darab piros kápia paprika

- 175 gramm natúr krémsajt

- 80 gramm vaj

- 1 csipet só

- 1 csipet őrölt fehérbors

- 1 csipet őrölt köménymag

 

 

Sokáig az egyik nagy kedvencem volt a magyaros vajkrém, szinte mindig volt a hűtőmben. Sajnos pár éve már nem jutok hozzá, így gondoltam megpróbálkozom az elkészítésével. Igaz, nem a bolti verzió, de az ízvilágot nagyjából visszahozza, úgyhogy előszeretettel készítem ezt a magyaros szendvicskrém receptet. :)

 

 

Elkészítése:

1, A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített 180     Celsius fokos sütőben megsütjük.

2, A sült paprikákat a sütőből kivéve egy jól záródó fedeles műanyag dobozba     tesszük, majd 15 percig állni hagyjuk.

3, A paprikákról lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát, és a magokat,           majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön.

4, Az egyik paprika felét apró kockákra vágjuk. Egy turmix gépbe tesszük a       krémsajtot, a puha vajat és a maradék paprikát. Ízlés szerint sózzuk,             borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd összeturmixoljuk.

5, A krémhez adjuk a felkockázott paprikát, majd alaposan összekeverjük.         Egy tálkába tesszük, majd pár óráig hagyjuk hűlni.

6, Friss kenyérrel tálalhatjuk az elkészült magyaros szendvicskrémet.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 tokmagvas_turokrem.jpg

Tökmagvas túrókrém

 

Hozzávalók:

 

A túrókrémhez

- 100 gramm tehéntúró

- 20 gramm natur joghurt

- 1 gerezd foghagyma

- tört fekete bors

- só

 

A tálaláshoz

- 10 gramm tökmag

- koktélparadicsom

- teljes kiörlésű kenyér

 

 

Kiváló tökmagvas túrókrém recept! Tökéletes reggeli lehet belőle, ha vágsz mellé egy nagy adag zöldséget. Gazdag fehérjében, kevés a zsírtartalma, így sportolás után is kiváló eledel.

 

 

 

Elkészítése:

1, A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk.

2, A tökmagot megpirítjuk egy serpenyőben.

3, A krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük.

4, Kenyérre kenjük az elkészült túrókrémet, a tetejét megszórjuk pirított           tökmaggal. Friss zöldségekkel tálaljuk.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 zoldfuszeres_sajtkrem.jpg

Zőlfűszeres sajtkrém

 

Hozzávalók:

- 2 szál újhagyma zöldje

- 3 darab bazsalikomlevél

- 3 szál kakukkfű

- 1 csokor petrezselyemzöld

- 1 gerezd foghagyma

- 200 gramm margarin

- 125 gramm natúr krémsajt

- 1 mokkáskanál só

 

 

Egyszerű, gyorsan elkészíthető zöldfűszeres sajtkrém recept, amit percek alatt összedobhatsz. A friss fűszerekkel igazi egészségbomba ez a recept! ;)

 

 

 

Elkészítése:

1, Az újhagyma zöldjét finomra vágjuk.

2, A bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, és a kakukkfüvet is finomra vágjuk.

3, Felaprítjuk a fokhagymát is.

4, Egy tálba szedjük a margarint, és a krémsajtot, hozzáadjuk a sót is.

5, Hozzákeverjük a zöldfűszereket, és a felaprított fokhagymát is.

6, El is készült a zöldfűszeres sajtkrém.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 spenotos_ricottas_szendvicskrem.jpg

Spenótos ricottás szendvicskrém

 

Hozzávalók:

- 200 gramm ricotta

- 1 marék bébispenót

- 1 bő evőkanál majonéz

- tört fekete bors

- 1,5 teáskanál extra szűz olivaolaj

 

 

Gyors, és egészséges szendvicskrém, pár hozzávalóból. Próbáld ki te is reggelire, vagy tízóraira ezt a spenótos ricottás szendvicskrém receptet!

 

 

Elkészítése:

1, A bébispenótot felaprítjuk.

2, A kimért ricottához adjuk a spenótot, sót, borsot és a majonézt majd             összekeverjük.

3, Kevés olívaolajjal meglocsolva, pirítóssal fogyasszuk az elkészült spenótos       ricottás szendvicskrémet.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

img_6998_atmeretezve.jpg 

Olivabogyós fetakrém

 

Hozzávalók:

 

A krémhez

- 250 gramm feta sajt

- 2 evőkanál (12%-os) tejföl

- 1 csipet őrölt feketebors

- 15 darab magozott,züld olivabogyó

- 3 teáskanál extra szűz olivaolaj

 

 

Ha valaki szereti a frissítő, házi készítésű szendvicskrémeket, próbálja ki, nem fog csalódni. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető szendvicskrém. Reggelire és vacsorára is fogyasztható. Nálunk minden hónapban terítéken van, az egyik kedvenc krémünk. :)

 

 

 

Elkészítése:

1, Az olívabogyót apró darabokra felkockázzuk.

2, A fetasajtot a tejföllel összekeverjük. Ha valaki hígabb masszát szeretne         kapni, nyugodtan rakhat hozzá több tejfölt és olívaolajat.

3, A masszához hozzákeverjük az olívaolajat a borsot és a felkockázott               olívabogyót.

4, Ha kész, díszíthetjük apróra vágott olívabogyóval. Majd hűtőbe rakjuk 1         órára, hogy összeérjenek az ízek, de azonnal is fogyasztható. Rozskenyérre     kenve az igazi.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 tojasos_tonhalkrem.jpg

Tojásos tonhalkrém

 

Hozzávalók:

- 2 darab tojás

- 190 gramm olajos tonhalkonzerv (olaj nélkül)

- 1 szál újhagyma

- 80 gramm csemege uborka

- 80 gramm majonéz

- 1 teáskanál mustár

- 1 csapott mokkáskanál só

 

 

Szendvicskrémnek, vagy mártogatósnak is kiváló ez a finom tojásos tonhalkrém recept! Finom, egészséges, és friss egyszerre! Mi kell még?! ;) Próbáld ki Te is!

 

 

 

Elkészítése:

1, A tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt.

2, Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra           nem lesz szükségünk.

3, Egy tálba tesszük a lecsurgatott tonhalkonzervet, a finomra vágott               hagymát, és hozzáreszeljük a csemegeuborkákat.

4, Nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük a tojást is, majd hozzáadjuk a                 mustárt, majonézt.

5, Egy villával jól összekeverjük az egészet. Végül ízlés szerint sózzuk.

6, El is készült a tökéletes, tojásos tonhalkrém recept.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

34881_majonezes-tonhalkrem_n-201510170822.jpg 

Majonézes tonhalkrém

 

Hozzávalók:

- 280 gramm olajos tonhalkonzerv (olaj nélkül)

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 teáskanál mustár

- 8 evőkanál majonéz

- 1 evőkanál citromlé

- 2 teáskanál nyers zellerzöld

- 1 csipet só

- 2 csipet őrölt fehérbors

 

 

Gyermekkorom óta nagyon szeretem a tonhalkrémet, mert a nagypapám gyakran készítette családi összejövetelek alkalmával. Igaz, ő nem majonézt használt hozzá, hanem vajat. Ez a tonhalkrém recept már az én családom ízlésére lett formálva, így majonézzel készül. :)

 

 

Elkészítése:

1, A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy tálba tesszük. Egy villával                 alaposan összetörjük, de nem pépesítjük. Jó, ha maradnak benne darabok.

2, A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a halhoz adjuk. Aki nem             szeret ráharapni a hagymára, az le is reszelheti.

3, Beletesszük a mustárt, a citromlevet, a majonézt és az apróra vágott             zellerlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan           összekeverjük. Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek                   összeérjenek. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.

4, Friss bagettel tálaljuk az elkészült majonézes tonhalkrémet. :)

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 majkrem-fuszereslelek7.jpg

Házi májkrém

 

Hozzávalók:

- 300 gramm liba máj

- 150 gramm vaj

- 2 fej vöröshagyma

- 1 evőkanál majoranna

- őrölt feketebors

- só

 

 

Nagyon finom házi májkrém, a bolti a nyomába sem ér. Mi libamájból szeretjük, de bátran lehet próbálkozni sertés-, pulyka-, vagy csirkemájjal. Nagyon finom friss kenyérrel, idényzöldségekkel. Hűtőben, jól zárható edényben 5-6 napot biztosan eláll.

 

 

 

Elkészítése:

1, A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon egy kicsit megpároljuk.

2, A májat megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a fűszerekkel       együtt rádobjuk a hagymára.

3, Körülbelül 20 perc összesütés után az egészet egy merülő mixerrel               pépesítjük. Ekkor még egy kicsit híg, de kihűlés után nagyszerű, kenhető       állagú lesz.

4, És készen is van! ;)

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 asd.jpg

Kapros kecskesajtos cukkinikrém

 

 

Hozzávalók:

- 200 gramm cukkini

- 2 szál újhagyma

- 1 gerezd foghagyma

- 2 evőkanál olivaolaj

- 1 evőkanál aprított kapor

- 30 gramm kecskesajt

- őrölt feketebors

- só

 

 

Gyors cukkinikrém vacsorára, vagy könnyű is ebédnek tökéletes! Egyészséges és nagyon finom! :)

 

 

 

Elkészítése:

1, A cukkinit kockákra vágjuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk.

2, Egy serpenyőben olajat melegítünk és belerakjuk a hagymát, fokhagymát     és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, kb 15 perc alatt puhára     pirítjuk/főzzük a cukkinit. Ha azt vesszük észre, hogy kicsit ég a hagyma,       pici vizet önthetünk a serpenyőbe.

3, Egy magasabb falú tálba rakjuk a hagymás, puha cukkinidarabokat,               hozzáadjuk a kecskesajtot, kaprot és botmixxerrel krémesre dolgozzuk.

 4, Pirítóssal tálaljuk.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá !!!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 6
Heti: 7
Havi: 21
Össz.: 7 713

Látogatottság növelés
Oldal: Öntetek és krémek
TYSON RECEPTEK - © 2008 - 2024 - tyson-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »