Öntetek és krémek
- Ezersziget salátaöntet
- Joghurtos salátaöntet
- Cézár salátaöntet
- Mézes-mustáros salátaöntet
- Magyaros szendvicskrém
- Tökmagvas túrókrém
- Zöldfűszeres sajtkrém
- Spenótos ricottás szendvicskrém
- Olivabogyós fetakrém
- Tojásos tonhalkrém
- Majonézes tonhalkrém
- Házi májkrém
- Kapros kecskesajtos cukkinikrém
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ezersziget salátaöntet
Hozzávalók:
- 1 gerezd foghagyma
- 1 darab tojás sárgája
- 30 gramm Dijoni mustár
- 150 ml étolaj
- 50 ml olivaolaj
- 45 gramm kechup
- tört fekete bors
- 0,5 doboz narancs leve
- 0,5 doboz citrom leve
- 2 teáskanál Worcester szósz
- 50 gramm csemege uborka
- 50 ml (30-32%-os) habtejszín
Egy mennyeien finom Ezersziget salátaöntet recept! Bármilyen salátára használhatod! Igazi ízletes, frissítő salátaöntet, amit percek alatt elkészíthetsz!
Elkészítése:
1, A fokhagymát összezúzzuk, és még egyszer finomra aprítjuk.
2, Egy nagyobb tálban, amibe majd az egész dresszing belefér, a tojássárgát simára keverjük a mustárral.
3, Mind a két olajat folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsurgatjuk.
4, Hozzáadjuk a ketchopot, és a finomra vágott fokhagymát, majd ismét jól összekeverjük.
5, Ezután ízesítjük a borssal, és a Tabasco-val.
6, Hozzákeverjük a citromlevet, a narancslevet, és a Worcester szószt is.
7, Kis lyukú reszelőn hozzáreszeljük a csemegeuborkát is, és ezzel is elkeverjük.
8, Végül a zsíros tejszínnel beállítjuk a salátaöntet sűrűségét.
9, Kész is van a tökéletes Ezersziget salátaöntet!
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Joghurtos salátaöntet
Hozzávalók:
- só
- 5 gerezd petrezselyemzöld
- 4 darab mentalevél
- 400 ml görög joghurt
- 0,5 doboz citrom leve
- 50 ml olivaolaj
- tört fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml (30-32%-os) habtejszín
Egy egyszerű, és gyors joghurtos salátaöntet recept, amit bármikor elkészíthetsz! Nagyon finom, és bármilyen salátához tökéletesen passzol. Készíts mennyei salátát tartósítószer, és mesterséges anyagok nélkül! ;)
Elkészítése:
1, A petrezselymet, és a mentaleveleket finomra aprítjuk.
2, Egy tálba mérjük a joghurtos öntet összes hozzávalóját.
3, Végül alaposan összekeverjük az egészet.
4, Az elkészült joghurtos salátaöntetet bármilyen salátával tálalhatjuk!
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cézár salátaöntet
Hozzávalók:
- 150 ml étolaj
- 50 ml olivaolaj
- 1 darab tojás sárgája
- 30 gramm Dijoni mustár
- 1 gerezd foghagyma
- 12 gramm szardella filé
- 10 gramm kapribogyó
- 1 teáskanál oregánó
- 20 ml vörösbor ecet
- 20 gramm parnezán sajt
- 2 teáskanál Worcester szósz
Megtaláltad a tökéletes Caesar salátaöntet receptet! Mert néha az eredeti a legjobb, minden változtatás nélkül! ;) Persze nem csak Caesar salátára teheted! Ez a klasszikus öntet bármilyen salátával mennyeien finom lesz! ;)
Elkészítése:
1, A kapribogyót apróra vágjuk.
2, A szardella filét is finomra vágjuk.
3, A fokhagymát összezúzzuk, majd finomra aprítjuk.
4, A tojássárgát kikeverjük a mustárral.
5, Majd vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a két féle olajat is.
6, Hozzákeverjük a szardellát, a kapribogyót, oregánót, és a fokhagymát is.
7, A folyékony "fűszerekkel" ízesítjük. Ezekkel is jól összekeverjük.
8, Végül hozzáreszeljük a parmezánt, és elkeverjük benne.
9, El is készült a tökéletes Caesar salátaöntet.
Jó étvágyaz hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mézes-mustáros salátaöntet
Hozzávalók:
- 4 evőkanál Dijoni mustár
- 2 evőkanál almaecet
- 3 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál méz
- 1 csipet só
Mézes-mustáros salátaöntet recept, egy kis extra gyömbérrel megbolondítva!
Elkészítése:
1, Először meghámozzuk a gyömbért.
2, Most egy trükk következik! A reszelő tüskés felére szilikonos sütőpapírt teszünk.
3, Így reszeljük le rajta a gyömbért.
4, Majd levesszük a papírt a reszelőről, és egyszerűen le tudjuk húzni a papírról a lereszelt gyömbért.
5, Most összeállítjuk a salátaöntetet. Először a mustárt, reszelt gyömbért, almaecetet, mézet, és sót keverjük simára.
6, Végül folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olívaolajat.
7, El is készült a mennyeien finom mézes-mustáros salátaöntet!
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Magyaros szendvicskrém
Hozzávalók:
- 2 darab piros kápia paprika
- 175 gramm natúr krémsajt
- 80 gramm vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
- 1 csipet őrölt köménymag
Sokáig az egyik nagy kedvencem volt a magyaros vajkrém, szinte mindig volt a hűtőmben. Sajnos pár éve már nem jutok hozzá, így gondoltam megpróbálkozom az elkészítésével. Igaz, nem a bolti verzió, de az ízvilágot nagyjából visszahozza, úgyhogy előszeretettel készítem ezt a magyaros szendvicskrém receptet. :)
Elkészítése:
1, A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített 180 Celsius fokos sütőben megsütjük.
2, A sült paprikákat a sütőből kivéve egy jól záródó fedeles műanyag dobozba tesszük, majd 15 percig állni hagyjuk.
3, A paprikákról lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát, és a magokat, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
4, Az egyik paprika felét apró kockákra vágjuk. Egy turmix gépbe tesszük a krémsajtot, a puha vajat és a maradék paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd összeturmixoljuk.
5, A krémhez adjuk a felkockázott paprikát, majd alaposan összekeverjük. Egy tálkába tesszük, majd pár óráig hagyjuk hűlni.
6, Friss kenyérrel tálalhatjuk az elkészült magyaros szendvicskrémet.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Tökmagvas túrókrém
Hozzávalók:
A túrókrémhez
- 100 gramm tehéntúró
- 20 gramm natur joghurt
- 1 gerezd foghagyma
- tört fekete bors
- só
A tálaláshoz
- 10 gramm tökmag
- koktélparadicsom
- teljes kiörlésű kenyér
Kiváló tökmagvas túrókrém recept! Tökéletes reggeli lehet belőle, ha vágsz mellé egy nagy adag zöldséget. Gazdag fehérjében, kevés a zsírtartalma, így sportolás után is kiváló eledel.
Elkészítése:
1, A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk.
2, A tökmagot megpirítjuk egy serpenyőben.
3, A krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
4, Kenyérre kenjük az elkészült túrókrémet, a tetejét megszórjuk pirított tökmaggal. Friss zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Zőlfűszeres sajtkrém
Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma zöldje
- 3 darab bazsalikomlevél
- 3 szál kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd foghagyma
- 200 gramm margarin
- 125 gramm natúr krémsajt
- 1 mokkáskanál só
Egyszerű, gyorsan elkészíthető zöldfűszeres sajtkrém recept, amit percek alatt összedobhatsz. A friss fűszerekkel igazi egészségbomba ez a recept! ;)
Elkészítése:
1, Az újhagyma zöldjét finomra vágjuk.
2, A bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, és a kakukkfüvet is finomra vágjuk.
3, Felaprítjuk a fokhagymát is.
4, Egy tálba szedjük a margarint, és a krémsajtot, hozzáadjuk a sót is.
5, Hozzákeverjük a zöldfűszereket, és a felaprított fokhagymát is.
6, El is készült a zöldfűszeres sajtkrém.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Spenótos ricottás szendvicskrém
Hozzávalók:
- 200 gramm ricotta
- 1 marék bébispenót
- 1 bő evőkanál majonéz
- tört fekete bors
- 1,5 teáskanál extra szűz olivaolaj
Gyors, és egészséges szendvicskrém, pár hozzávalóból. Próbáld ki te is reggelire, vagy tízóraira ezt a spenótos ricottás szendvicskrém receptet!
Elkészítése:
1, A bébispenótot felaprítjuk.
2, A kimért ricottához adjuk a spenótot, sót, borsot és a majonézt majd összekeverjük.
3, Kevés olívaolajjal meglocsolva, pirítóssal fogyasszuk az elkészült spenótos ricottás szendvicskrémet.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Olivabogyós fetakrém
Hozzávalók:
A krémhez
- 250 gramm feta sajt
- 2 evőkanál (12%-os) tejföl
- 1 csipet őrölt feketebors
- 15 darab magozott,züld olivabogyó
- 3 teáskanál extra szűz olivaolaj
Ha valaki szereti a frissítő, házi készítésű szendvicskrémeket, próbálja ki, nem fog csalódni. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető szendvicskrém. Reggelire és vacsorára is fogyasztható. Nálunk minden hónapban terítéken van, az egyik kedvenc krémünk. :)
Elkészítése:
1, Az olívabogyót apró darabokra felkockázzuk.
2, A fetasajtot a tejföllel összekeverjük. Ha valaki hígabb masszát szeretne kapni, nyugodtan rakhat hozzá több tejfölt és olívaolajat.
3, A masszához hozzákeverjük az olívaolajat a borsot és a felkockázott olívabogyót.
4, Ha kész, díszíthetjük apróra vágott olívabogyóval. Majd hűtőbe rakjuk 1 órára, hogy összeérjenek az ízek, de azonnal is fogyasztható. Rozskenyérre kenve az igazi.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Tojásos tonhalkrém
Hozzávalók:
- 2 darab tojás
- 190 gramm olajos tonhalkonzerv (olaj nélkül)
- 1 szál újhagyma
- 80 gramm csemege uborka
- 80 gramm majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 csapott mokkáskanál só
Szendvicskrémnek, vagy mártogatósnak is kiváló ez a finom tojásos tonhalkrém recept! Finom, egészséges, és friss egyszerre! Mi kell még?! ;) Próbáld ki Te is!
Elkészítése:
1, A tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt.
2, Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk.
3, Egy tálba tesszük a lecsurgatott tonhalkonzervet, a finomra vágott hagymát, és hozzáreszeljük a csemegeuborkákat.
4, Nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük a tojást is, majd hozzáadjuk a mustárt, majonézt.
5, Egy villával jól összekeverjük az egészet. Végül ízlés szerint sózzuk.
6, El is készült a tökéletes, tojásos tonhalkrém recept.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Majonézes tonhalkrém
Hozzávalók:
- 280 gramm olajos tonhalkonzerv (olaj nélkül)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 8 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál nyers zellerzöld
- 1 csipet só
- 2 csipet őrölt fehérbors
Gyermekkorom óta nagyon szeretem a tonhalkrémet, mert a nagypapám gyakran készítette családi összejövetelek alkalmával. Igaz, ő nem majonézt használt hozzá, hanem vajat. Ez a tonhalkrém recept már az én családom ízlésére lett formálva, így majonézzel készül. :)
Elkészítése:
1, A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy tálba tesszük. Egy villával alaposan összetörjük, de nem pépesítjük. Jó, ha maradnak benne darabok.
2, A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a halhoz adjuk. Aki nem szeret ráharapni a hagymára, az le is reszelheti.
3, Beletesszük a mustárt, a citromlevet, a majonézt és az apróra vágott zellerlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.
4, Friss bagettel tálaljuk az elkészült majonézes tonhalkrémet. :)
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Házi májkrém
Hozzávalók:
- 300 gramm liba máj
- 150 gramm vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál majoranna
- őrölt feketebors
- só
Nagyon finom házi májkrém, a bolti a nyomába sem ér. Mi libamájból szeretjük, de bátran lehet próbálkozni sertés-, pulyka-, vagy csirkemájjal. Nagyon finom friss kenyérrel, idényzöldségekkel. Hűtőben, jól zárható edényben 5-6 napot biztosan eláll.
Elkészítése:
1, A hagymát apróra vágjuk, majd a vajon egy kicsit megpároljuk.
2, A májat megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a fűszerekkel együtt rádobjuk a hagymára.
3, Körülbelül 20 perc összesütés után az egészet egy merülő mixerrel pépesítjük. Ekkor még egy kicsit híg, de kihűlés után nagyszerű, kenhető állagú lesz.
4, És készen is van! ;)
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kapros kecskesajtos cukkinikrém
Hozzávalók:
- 200 gramm cukkini
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd foghagyma
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál aprított kapor
- 30 gramm kecskesajt
- őrölt feketebors
- só
Gyors cukkinikrém vacsorára, vagy könnyű is ebédnek tökéletes! Egyészséges és nagyon finom! :)
Elkészítése:
1, A cukkinit kockákra vágjuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
2, Egy serpenyőben olajat melegítünk és belerakjuk a hagymát, fokhagymát és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon, kb 15 perc alatt puhára pirítjuk/főzzük a cukkinit. Ha azt vesszük észre, hogy kicsit ég a hagyma, pici vizet önthetünk a serpenyőbe.
3, Egy magasabb falú tálba rakjuk a hagymás, puha cukkinidarabokat, hozzáadjuk a kecskesajtot, kaprot és botmixxerrel krémesre dolgozzuk.
4, Pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------